Els Promotors del projecte EUROCAT som un grup de persones conscients de les disfuncions que ocasiona el sistema monetari hegemònic en el món i preocupades pels seus efectes socioeconòmics.

Tots tenim una trajectòria en la denúncia d’aquests problemes, en la promoció de la reforma monetària, en el suport a monedes complementàries o en la investigació en el camp del sistema monetari des del punt de vista de la sobirania ciutadana, les finances participatives i el control social del crèdit.

Alguns de nosaltres:

Roger BrumwellRoger J. Brumwell és llicenciat en direccio i administracio d’empreses per la Universitat Politècnica i MBA per ESADE. Amb experiencia en multinacionals en l’ambit de l’auditoria i del gran consum; des de fa mes de 15 anys esta al davant de l’empresa familiar fundada perl seu pare fa mes de 30 anys i amb un esperit inquiet i innovador lidera diversos projectes empresarials i socials.

Pere López Solà és llicenciat en econòmiques per la Universitat de Barcelona i PDD per IESE. Va iniciar la seva carrera en el camp del màrketing i la publicitat, i ha estat els darrers 15 anys vinculat al sector energètic. La seva darrera etapa profesional es centra en la gestió de procesos d’informació, análisis de dades i business intelligence, així com en el desenvolupament de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient en el marc de les normes ISO. Ha estat docent en diversos postgraus universitaris, i ponent en nombroses conferències i seminaris sobre sostenibilitat i innovació tecnològica aplicada al sector immobiliari.

Jordi 2013

Jordi Griera i Roig és un polifacètic pensador, professor i consultor. Enginyer industrial i empresari internacional, actualment promou una nova economia més equitativa i sostenible des de la Fundació Ineval, que presideix, i des del Grup d’Economia del Pla Nacional de Valors de la Generalitat de Catalunya, que coordina. Membre de l’Institut de la Moneda Social, assessora promotors de monedes complementàries i locals i participa activament en la gestió d’algunes d’elles.

Perfil_skypeSusana Martín Belmonte és economista (UAM), llicenciada en l’especialitat de Teoria Econòmica (1993) i Màster en Direcció de Màrqueting per ESIC (1998). Va ser analista de mercat en la ofcina comercial de l’ambaixada d’Espanya a Mèxic en un programa de l’ICEX. Tot i això ha dedicat la major part de la seva vida professional a Internet i al desenvolupament de negocis digitals a l’empresa privada. El 2003 s’inicia en la investigació independent sobre el sistema monetari i el 2011 publica a Icària el llibre “Nada está perdido. Un sistema monetario y financiero alternativo y sano”. Membre de l’Institut de la Moneda Social, es dedica al desenvolupament de les monedes complementàries i a promoure la reforma del sistema monetari. Manté el bloc www.soberaniafinanciera.org. Ha estat una de les impulsores del rec, moneda ciutadana de Barcelona

Martí Olivella i Solé és un promotor d’innovació social a Catalunya. Va ser un dels fundadors del moviment noviolent els anys 70. Un ferm defensor d’un canvi orientat a un sistema monetari digital i transparent que també contempli el control social del crèdit; ha estat un dels iniciadors de l’anomenada Banca Ètica. En els anys 70 va formar part de primer grup d’objectors de consciència al servei militar. Més tard es va especialitzar en la recerca i disseny de nous models d’organització social. Va ser coordinador del Centre d’Estudis Joan Bardina (1984-1989) i va col·laborar amb Agustí Chalaux; d’aquesta col·laboració va sorgir el llibre El poder del diner (Edicions 62, 1992), que va rebre el premi Joaquim Xirau 1991. Més tard va cofundar EcoConcern – Innovació Social (1990) i Delibera – Serveis de Participació Interactiva. Ha estat cofundador i president de l’organització no governamental catalana Novact i un dels impulsor del rec, moneda ciutadana de Barcelona

DSCF2496Felix Simón Paraiso és consultor informàtic, d’internet i de noves tecnologies, participant en diversos projectes: Caixa Penedès (responsable àrea Informàtica), Troc Sistemes Informàtics i d’organització S.A. i  Troc Mediació i Serveis S.A. (assegurances de crèdit). A més té diverses inquietuds cíviques que ha desenvolupat: La Crida a la Solidaritat, Associació de veïns del Centre Vila, Comissió Cívica del Penedès, La Fura, Fundació Tercera Via, Assemblea d’Unitat Popular, Plataforma Cívica per la Salut i el Medi ambient, Fundació Randa, Salvem el Penedès, Xirinacs Fundació, Vilafranca Decideix i des de fa nou anys a la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

icondirect.php

Ferran Mozas i Banzo és Economista (UAB), Màster en Bussines Administration (MBA) per IESE i Historiador (UB). Ha treballat en en àrees de direcció a l’empresa privada durant 20 anys i actualment és assessor i consultor d’empreses. Entre altres activitats com a promotor social ha estat Co-fundador de la cooperativa d’energia verda SOM ENERGIA SCCL i Gerent de la Fundació Institut Nova Història.